gerrit

Agenda

Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Jubileumconcert “50 jaar Van Vulpen-orgel”
Zaterdag 02 Oktober 2021, 20:00

Op 11 september 1971 werd in de Oude St. Nicolaaskerk te IJsselstein het nieuwe Van Vulpen-orgel in gebruik genomen dat sindsdien volop in gebruik is in de zondagse erediensten en waarop jaarlijks diverse concerten worden gegeven zoals het Nieuwjaarsconcert en de Zaterdagmiddagzomerconcerten.

Het orgel bestaat dit jaar dus 50 jaar en daarom zal er op zaterdag 2 oktober 2021 een jubileumconcert zijn. Hierbij willen wij u van harte uitnodigen om dit jubileumconcert bij te wonen in de Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2 te IJsselstein (U).

Aan het concert zal medewerking worden verleend door Gerrit Christiaan de Gier, stadsorganist van IJsselstein, Trio Levani, bestaande uit Tamar Niamut, sopraan, Thomas de Bruijn, tenor en Lineke Lever, piano en door het Jongerenkoor Heman o.l.v. Martien van der Zwan.

Er worden werken ten gehore gebracht van: Samuel Barber, Leonard Bernstein , Lennart Morée, César Franck, Sigfrid Karg-Elert, Franz Léhar, Emmerich Kálmán, Antonio Vivaldi en Harrison Oxley. Ook is er samenzang.

jubileumconcert vanvulpenorgel 50jaar

Locatie IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk
Kronenburgplantsoen 2
3401BP IJsselstein